Donny Holm fra Tresu:

Fra struktureret projektleder med stress til IT manager med ro i maven,

Det er mig en fornøjelse at dele Donny’s historie med jer – han er bare så cool!!

Donny er en hardcore projektleder som elsker at have mange bolde i luften. Han er afsindig dygtig til at organisere kaos fordi han kan ikke selv være i det hvis det ikke er fuldstændig planlagt. Jeg kom på et tidspunkt til at indkalde til en workshop med ham uden agenda – han troede bogstavlig talt jeg var rablende skør. Indtil han så hvad der skete på den workshop – han så lige pludselig hvordan mennesker kan være når de bare får lov til at være – vi kan også kalde det magisk. Dernæst kunne Donny mærke at han var blevet træt – for travlt for lang tid og hans egne grænser for overskredet gang på gang – men som en snorlige projektleder giver man jo ikke op. Donny var meget opdelt i roller – på arbejde en rolle, derhjemme en anden rolle, sammen med gutterne en tredje rolle, men fælles for dem alle var jo at han ALTID var den som havde styr på det!!! Vi kom en dag til at snakke om dette – og Bingo nu er han i sparringsforløb hos mig fordi han rigtig gerne vil lære at smide masken og alle superhelte tankerne og faktisk bare turde at være menneske.

Mange af de superhelte tanker som Donny har haft, i forbindelse med at være projektleder, har været følgende:

 1. Man skal have styr på det hele
 2. Man skal være tilgængelig 24/7
 3. Man skal altid kunne svare
 4. Man skal altid udvise overskud
 5. Man skal altid være på forkant
 6. Man skal altid have styr på økonomien
 7. Man skal have indblik i folks liv
 8. Man skal være social
 9. Man skal være ham den perfekte
 10. Man skal kunne forklare alt
 11. Man skal være stærk
 12. Man skal kunne løse alle problemer
 13. Man skal påtage sig det fulde ansvar
 14. Man må aldrig lave fejl

 

Dette er kun et lille udtræk jeg tror vi nærmede os de 30-35 superhelte tanker som Donny helt ubevidst forsøgte at leve op til. For hvis du nu spørger dig selv hvor mange DU kender som gør alle disse ovennævnte 14 ting hele tiden – så tror jeg at svaret er INGEN. Så vores superhelte tanker er altså baseret på et ideal billede af noget som ikke findes i virkeligheden – så er det sgu svært at leve op til – og så kan jeg godt forstå man bliver træt.

Alle hans tanker blev udfordret en for en – for til sidst havne i spørgsmålet Hvorfor er det at disse superhelte tanker får lov til styre?

Det kan der være mange årsager til og i Donnys  tilfælde handler det om at HAN SKULLE SGU NOK BEVISE AT HAN GODT KUNNE!!!! Efter en del år med denne overbevisning blev det jo sandheden for Donny – den blev = Donny Holm og han blev jo anerkendt gang på gang på gang så dette måtte jo bare være vejen frem.

Anerkendelsen er vigtig – men når anerkendelsen ikke når dit hjerte fordi det rent faktisk er lukket af, så bliver man jo aldrig god nok – så søger vi jo bare videre til den næste store opgave er løst osv osv osv. Donny er nu nået derhen til hvor han ikke længere har lyst til at søge anerkendelsen hos andre. Han vil rigtig gerne finde den, i den han er. Derfor er vi nu nået dertil hvor fortiden er favnet og accepteret. Superheltetankerne er driblet til hjørnespark – og vi er ved at definere hvordan Donny kan blive sin egen superhelt. Hvordan har Donny lyst til at det skal være, hvad er vigtig for ham, hvordan har han lyst til at være som projektleder? Donny har givet slip på strukturfascisten – og kan godt være i hvis alt ikke er planlagt. I stedet for konstant at tale i systemer og struktur, er han begyndt at tale i mennesker og følelser og ved I hvad – DET GIVER BARE ENDNU FEDERE RESULTATER FOR HAM!!!! Det lykkedes ham at skrotte en hel powerpoint – fordi han kunne mærke at projektdeltagerne slet ikke var med ham. I stedet besluttede han at have fokus på det menneskelige og spørge ind til hvordan de egentlig havde det. Dette resulterede i en magsik slutning på mødet, hvor alle var optimistiske igen. Donny er stille og rolig ved at finde ind til kernen i ham selv – uden at have en maske på. Han er mega sej og mega cool og fantastisk at arbejde med. Han siger selv det er svært og han er utrolig bevidst om hvordan han reagerer og nogen gange falder han i – men ved I hvad?? Det er jo helt ok fordi vi er jo mennesker, og mennesker er meget værdifulde uanset om de laver fejl eller ej.

Mikkel 22 fra Storm Group;

Fra Superhelt til menneske. (uddrag af 2, samtale)

Der har været lidt kalender udfordringer og sygdom mm , men nu vender vi tilbage med nyt fra min unge fyr Mikkel – som rigtig gerne vil finde ind til kernen i ham  – så han kan blive den mest autentiske udgave af ham selv.

Superhelte tankerne blev gennemgået igen – og der var en lidt ny vinkling på. Mikkel har haft en overbevisning om at han ikke vil være middelmådig – det kan han slet ikke have i hans mind set. Derfor er han uhyggelig perfektionistisk i sin tilgang til arbejdet og er af den helt klare overbevisning – at når man hele tiden optræder som supermand – så undgår han middelmådighed. Han siger selv han føler ind imellem han har en identitet som er bedre end andre.

Han søger konstant nye mål, nye udfordringer, nye højder – men Mikkel hvad sker der når disse højder nås?

”Jeg troede jeg ville få det lykke rus og den ro som jeg søger – men sjovt nok så udebliver dette. Det eneste jeg tænker ok FEDT  – så skal jeg i gang med at jagte det næste”

Denne konstante søgen efter nye mål – nye højder  – nye standarder, gør at vi som mennesker bliver trætte. Vi bliver brændt ud og vores performance falder. Når performance falder dunker vi os selv i hovedet og knokler endnu mere, for det kan jo ikke passe. Vi kan gå så langt som til at sige at vi faktisk kommer i en dødsspiral – for lige nu går det kun ned ad bakke.  Så slemt er det ikke med Mikkel endnu – han er bare lidt træt  – lige pludselig siger han: ”Jeg tror nok måske at min identitet er hægtet op på min performance – og hvis jeg ikke lykkedes med dette så ser det jo ud som jeg ikke er ærlig. Og ærlighed er en meget vigtig værdi for mig. Så vil jeg jo fejle og så er jeg bange for at blive såret”.

Bingo siger jeg – jeg tror du rammer fuldstændig rigtig!!!!!!

Samtidig er Mikkel faktisk rigtig dårlig til at være taknemlig – og dette gør jo at der hele tiden skal mere til for at gøre Mikkel tilfreds – lidt ligesom en misbruger. Kan man blive afhængig af succes????

Den lader vi hænge der og så er Mikkel sendt hjem med en opgave at han skal øve sig i at være taknemlig.

Jeg er så dybt taknemlig over at Mikkel lader os følge hans rejse – mest fordi jeg er sikker på at der er så mange derude som kan kende dette. Jeg synes Mikkel er so cool og så modig og processen fra Superhelt til menneske er bare så spændende.

Mikkel udtaler: Hele forløbet har givet mig en god selvindsigt omkring hvorfor jeg hele tiden søger nye mål. De nye mål har jeg jagtet fori jeg troede det var her jeg kunne bevise jeg er god nok.

Jeg har lært at være meget mere taknemmelig for de ting jeg har, jeg ved godt nu jeg er helt som jeg skal være og jeg er så bevidst om når det gamle mønster med at jage nyemål dukker op – så tager jeg lige en time out.

Jette Ærø – Mestersvend fra Tullip: Fra lille pige følelsen til jeg ved jeg kan følelsen!

Mange mennesker har en følelse af ikke at være ligeså god som andre, eller føler at ens mening ikke er ligeså værdifuld som alle andres. Mange søger anerkendelsen hos andre i stedet for at finde den i sig selv.

Dette resulterer tit og ofte i at man som menneske forsøger at gøre ALT DET RIGTIGE – og når dette er fokus, kan det enkelte menneske faktisk godt føle at andre gør det forkerte og så kommer irritationen over at andre ikke gør tingene godt not. Dette bevirker at du har en kort lunte og du bruger dine kræfter på at være irriteret.

En blanding af dette samt et nyt job som mestersvend hos Tulip i Kolding – sendte Jette min vej. Hun ville rigtig gerne være en super god leder – og stadig bevare det værdifulde i at være menneske.

Jette er jo et helt igennem fantastisk menneske – hun skulle jo blot lære sig selv at kende, at få øje på alt det gode hun kan og alt det gode hun er. Rejsen startede med en tur igennem barndommen hvor vi fandt nøglen til hendes korte lunte – den blev masseret lidt – og efter et par måneder var lunten blevet så lang så hun ikke blev irriteret.

Jette blev meget bevidst omkring hvorfor hendes lunte var kort – og når du kan forstå hvorfor så er det muligt at ændre og træne.

Dette gør jo at hun på sit arbejde er meget mere rummelig end tidligere. Hun har meget mere overskud til at tage de svære samtaler – samt hendes autoritet stiger med hendes beslutninger. Hun fejer ikke noget ind under noget gulvtæppe og har lært at kalde en skovl for en skovl. Hendes evne til at ikke at blive irriteret skyldes hendes evne til at forstå både hendes eget og andres reaktionsmønster. Hun tør melde fra og til og hun gør det udefra et ærligt hjerte, fordi hun mener det er det rigtige. Ikke fordi nogen har fortalt hende at det er sådan man skal gøre som leder, men fordi Jette føler at dette er den rigtig måde for hende. Hun har fanget ideen med at være nysgerrig på mennesker i stedet for dømmende – denne egenskab gør at selvom det kan være svære samtaler, så vil alle føle sig forstået – og der er ikke grund til irritation.

Udover dette er Jette en kvinde som eksekverer big time – hun har helt ubevidst gået efter mottoet at hvis jeg blot handler på noget så er jeg dygtig og så kommer anerkendelsen. Hun havde følelsen af at hvis hun ikke var i gang så var det spild af tid. Og ikke at forglemme – hvad mon de andre tænker hvis jeg bare sidder her og fiser husleje af?

Jette har nu lært at slappe af – hun er meget bedre til at bare være. Hun er bedre til at sige PYT og hun har lært at forstå værdien i hende selv. Dette med virker faktisk til at Jette vokser indeni. Hendes følelse som lillepige er faktisk forsvundet – og hun har en super stærk tro på at hun er god nok som hun er.

Som hun selv siger:

” Jeg har lært at være mig selv, stå ved mig selv, forstå mig selv. Dette betyder for mig i min hverdag at jeg er blevet en 100% autentisk leder med stor respekt omkring mig. Det er blevet let for mig at gå på arbejde – og jeg bruger mine kræfter på at lede – ikke på at søge anerkendelsen. Som bonus er jeg nok også  blevet en kæreste med mere overskud og mindre hidsighed.

Så RO PÅ…… det er mit motto fremadrettet.”